RO

EN

„Întreprinderea socială de procesare a fructelor de pădure folosind surse de energie regenerabilă şi nepoluantă”

Scopul proiectului

Dezvoltarea modelelor agricole din zona montana a Romaniei prin integrarea activitatilor traditionale in sistemul economic modern.

 

1.Stabilirea unei unitati procesatoare folosind surse de energie regenerabilă şi nepoluantă si certificarea produselor obtinute.

1.1 Consultanta tehnica si documentare pentru designul si echiparea zonei de procesare

1.2 Consultanta tehnica pentru instalarea si folosirea energiei verzi

1.3 Pregatirea si adaptarea zonei de procesare

1.4 Achizitionarea si instalarea echipamentului necesar pentru energia verde

1.5 Achizitionarea si instalarea echipamentului pentru procesat

1.6 Instruirea si certificarea personalului implicat in procesare

1.7 Pregatirea documentatiei si obtinerea certificarii produselor

 

2. Studiu de cercetare pentru determinarea caracteristicilor nutritionale si perioadele optime de

recoltare a fructelor de padure si comunicarea acestor date fermierilor prin instruire, ghid de

bune-practici si vizite de studio.

2.1 Studiu de cercetare

2.2 Organizarea de training-uri despre avantajele capitalizarii produselor nelemnoase si recunoasterea importantei aplicarii unui management sustenabil care sa respecte in acelasi timp si principiile unui mediu inconjurator sanatos

2.3 Dezvoltarea unui ghid de bune practice care sa creasca constientizarea fermierilor de oportunitatea generarii unui venit concomitenta cu protejarea mediului

2.4 Schimburi de vizite intre fermierii romani si norvegieni

 

3. Diseminarea rezultatelor proectului

3.1 Crearea unui material tiparit care sa prezinte rezultatele proiectului

3.2 Dezvoltarea unei pagini web a proectului si unui logo reprezentative

3.3 Pachetul publicitar obligatoriu este compus dintr-o conferinta de lansare, un comunicat al rezultatelor si o conferinta de incheiere

 

4. Managementul proiectului

4.1 Personal management / promoter

4.2 Audit si auditori

4.3 Pregatirea documentelor si obtinerea autorizatiilor necesare pentru functionare si premise necesare

4.4 Raportare

Copyright 2014 © Aroma Muntelui. All rights reserved