RO

EN

„Întreprinderea socială de procesare a fructelor de pădure folosind surse de energie regenerabilă şi nepoluantă”

Bune Practici

Scopul proiectului

Obiective I:  Stabilirea unei unitati de procesare nelemnoasa si obtinerea unei certificari de produse

 

Obiective II: Organizarea de diverse training-uri despre avantajele capitalizarii produselor nelemnoase si recunoasterea importantii aplicarii unui management sustenabil respectand in acelasi timp principiile pentru un mediu inconjurator sanatos.

 

Obiective III: Diseminarea rezultatelor proiectelor.

 

Rezultat 1

Facilitate de productie operationala si functionala, administrata de personal calificat.

Descriere

Unitatea de procesare pentru fructe de pădure, ciuperci si plante va fi domeniul principal de activitate si de investitii a acestui proiect. Unitatea de procesare va sprijini diversificarea serviciilor F.A.M.D. prestate catre membrii acesteia, valorificarea resurselor naturale existente in zona, sub un brand verde/ ecologic, care va fi initiata prin intermediul proiectului. In cadrul acestei activitati avem trei sub- activitati, cum ar fi unitatea de procesare si dezvoltarea produselor de catre un personal calificat.

 

Rezultat 2

Cunostinte pentru micii fermieri despre recoltarea ecologica a produselor forestiere si prelucrarea verde a acestora.

 

Descriere

Bioforsk Norvegia va efectua un studiu de cercetare privind caracteristicile nutritionale ale produselor forestiere, stabilirea perioadei si metodelor optime de recoltare cu scopul de a asigura o recolta ecologica a produselor. Un ghid al celor mai bune practici va fi dezvoltat si fermierii care vor oferi produse unitatatii de procesare vor fi instruiti corespunzător.

 

Alte Rezultate

Realizarea de oportunitati de afaceri prin ecologizarea economiei europene.

 

Rezultat 1

Tehnologii ecologice noi, dezvoltate cu success.

 

Descriere

Unitatea de procesare pentru fructe de padure, ciuperci si plante va folosi tehnologia verde pentru functionare. Acest lucru implica folosirea energiei solare mai ales pentru producerea de energie electrica si apa calda , si va fi un model de inovare verde pentru întreaga zona. In prezent, in aceasta zona energia verde nu este folosita din cauza lipsei de cunostinte si a capacitatii reduse de investitii. Proiectul va creste, de asemenea, gradul de constientizare in ceea ce priveste protectia mediului si conservarea durabila a padurilor. Pe baza studiilor stiintifice realizate de Bioforsk Norvegia, un ghid de bune practici cu privire la recoltarea ecologica a fructelor de padure si prelucrarea ecologica a acestora vor fi dezvoltate si diseminate prin intermediul membrilor.

 

Rezultat 2

Crearea de locuri de munca ecologice.

 

Descriere

Proiectul va crea locuri de muncă sezoniere ecologice pentru membrii FAMD si pentru familiile de fermieri. Rata șomajului din zona este mare, iar aceste locuri de muncă sezoniere legate de exploatarea fructe de padure, a plantelor medicinale și a ciupercilor va asigura venituri suplimentare pentru persoanele defavorizate. Cel mai bun ghid de practici și instruirea furnizată va sprijini protecția mediului și sustenabilitatea activității pentru viitor.

 

Rezultat 3

Crearea unui brand de produse verzi/ ecologice.

 

Descriere

Scopul proiectului este de a sprijini dezvoltarea unui brand verde pentru produsele forestiere, bazate pe următoarele caracteristici: naturale produse ecologice, gustul și aroma si traditionalitate.

Copyright 2014 © Aroma Muntelui. All rights reserved